מה לא נאמר כבר על מוכנות המשק לחירום ?
שר התמ"ת הקים ועדות וקבע תקנות מחייבות את כל המפעלים והחברות המונחים משק לשעת חירום.
נגיד בנק ישראל הקים ועדות והוציא נהלים מאוד ברורים המפרטים מה היא תכנית ההיערכות המחויבת להמשכיות עסקית והתאוששות מאסון ...והמפקח על הבנקים הפיץ את הנהלים לכלל הבנקים וספקים אסטרטגים תומכי המגזר הפיננסי...
המפקח על הביטוח הפיץ נהלים דומים...
המפקח על שוק ההון הפיץ נהלים לחברות ההשקעות ומנהלי קרנות הפנסיה שלנו...
ונציב המים הוציא נהלים....
ושר הבריאות לבתי החולים ולמרפאות..
וכלל הרשויות המקומיות הועמדו על מחויבותם ואחריותם הבלעדית להיות ערוכים לחירום כישות עצמאית....
והאזרח התמים והמודאג במדינת ישראל אמור לשאול את עצמו : .."האם כיום ולקראת אביב 2013 אני אמור לחוש עצמי בטוח יותר? האם בעת חירום לאומי, משפחתי ואני נקבל את אספקת המים סבירה, את פת הלחם הנדרשת לקיום , את מרחב המחייה המינימלי ואת אפשרות משיכת המזומנים הנדרשים ?
בתוך כל השיח הציבורי בנושא , בכוונתי למקד את הבעיה בשאלה שטרם עלתה לשיח מאחר והיא מהווה עבור רובנו "חור שחור"– מוכנות המגזר העסקי להמשכיות עסקית והתאוששות מאסון בעת התרחש אירוע חירום לאומי.
מדינות המערב החלו בשנים האחרונות ובדגש לאחר אירועי 11 בספטמבר 2001 להבין את עומק האחריות וליישם את הדרישה למוכנות להמשכיות עסקית של כל העסקים להם השפעה על מהלך חיינו בשגרה ובחירום . לדוגמה : כיום, חברה אשר רוצה להיסחר בנסד"ק, מחויבת בהצגת יכולת המשכיות עסקית והתאוששות מאסון. (BCM/DRP )
נושא זה אמור להעסיק את כולנו מאוד לקראת היום שאחרי : האם בחברה /בארגון/בעסק בו הנני מועסק היום קיימת תכנית המשכיות עסקית להבטחת בהמשך קיומו ותפקודו גם לאחר שיסתיים מצב החירום?
הרשו לי להביע את דעתי האישית והמקצועית: אם חס ושלום יתרגש עלינו אירוע חירום לאומי (על פי תרחישי הייחוס הלאומיים) המשק בכללותו אינו מוכן להתמודד עם אירועים אלו.
מספר העסקים הציבוריים והפרטיים אשר גילו אחריות ומחויבות עסקית והקימו לעצמם יכולות מלאות של המשכיות עסקית והתאוששות מאסון , הכוללות את כל התהליכים הקריטיים - בודדות!
נתן ורדי